ОСТАННІ НОВИНИ

Швидкість вражає, – глава Єврокомісії про рух України до ЄС

Наталя Дуляба

|

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що Україна швидко досягне успіху у процесі вступу до Європейського Союзу, якщо збереже поточний темп реформ. Про це пише Європейська правда.

Після прибуття на саміт НАТО у Вільнюсі фон дер Ляєн зазначила, що як президентка Єврокомісії не може коментувати питання членства України у НАТО, однак відзначила успіхи Києва на шляху до членства в ЄС.

«Швидкість, з якою Україна рухається на шляху до членства в ЄС, вражає. Це процес, який заснований на заслугах, і ентузіазм та інтенсивність, з якими Україна реформується, швидко наближають її до членства в ЄС. Я впевнена, що якщо вони продовжуватимуть так і далі, якщо збережуть швидкість, успіх буде скоро. Це чудовий приклад того, як можна швидко рухатися до членства в ЄС, якщо ви виконуєте необхідні вимоги», – скала вона.

Як писав Львівський портал, Україна офіційно стала кандидатом у члени Євросоюзу у червні 2022 року. До початку переговорів про вступ Україна має виконати сім умов.

Станом на червень 2023-го у ЄС кажуть, що виконано вже дві умови, вони пов’язані зі судовою реформою та законом про медіа.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль каже, що уряд розраховує провести переговори про вступ та підписати угоду про членство в ЄС протягом двох років, тобто до 2025 року. Тим часом у Єврокомісії говорять, що Україна не стане членом Євросоюзу, допоки йде війна.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зі свого боку неодноразово наголошувала, що Україна стане членом ЄС, але про те, коли б приблизно це могло статись, не уточняла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *