ОСТАННІ НОВИНИ

До Білорусі прибула ще одна колона ПВК «Вагнер»

Анастасія Диняк

|

На території Білорусі зафіксували вже 9 колону з найманцями ПВК «Вагнер». У ній рухалися близько 30 одиниць техніки. Про це пише моніторингова група Беларускі Гаюн.

Так, колона рухалася трасою М5 від Бобруйська в напрямку Осиповичів. Вона складалася переважно з фур без номерних знаків, яких нарахували близько 30 одиниць.

За даними аналітиків, фури можуть перевозити як особисті речі, обладнання з попереднього табору вагнерівців у Молькіному, так і спорядження, зброю, боєприпаси.

«За нашими спостереженнями, останніми днями, деякі фури, які їхали в колонах з іншими машинами ПВК “Вагнер”, пізніше поверталися до РФ, що свідчить про те, що фури привозять вантаж, розвантажують його в таборі в селі Ціль і повертаються до РФ або за наступною партією вантажу», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, вперше колону автомобілів на номерах «Л/ДНР», в яких перевозили бійців ПВК «Вагнер», у Білорусі зафіксували 15 липня.

У Держприкордонслужбі підтвердили появу в Білорусі вагнерівців та наголосили, що українські правоохоронці будуть ретельно відстежувати їхні кроки на території цієї країни.

Нагадаємо, що раніше за посередництва Лукашенка відбулися переговори про припинення заколоту лідера ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Лукашенко нібито хотів, щоб вагнерівці поділяться досвідом та покращили навички білоруських військовослужбовців.

Ексголова Генштабу Великобританії, генерал Річард Даннатт вважає, що ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин може спробувати повторити наступ на Київ з території Білорусі.

У ЗСУ ж заявили, що спроба перетину кордону буде для найманців самогубством.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *