ОСТАННІ НОВИНИ

«Вагнер» може спробувати піти на Київ з Білорусі, – генерал Британії

Анастасія Диняк

|

Ексголова Генштабу Великобританії, генерал Річард Даннатт вважає, що ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин може спробувати повторити наступ на Київ з території Білорусі. Про це пише Sky News.

Так, той факт, що Пригожин за домовленістю із самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком виїхав до Білорусі, «викликає певне занепокоєння».

Якщо він «зберіг довкола себе боєздатні сили, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва». Даннатт додав, що РФ «цілком може» використати «вагнерівців» для чергового наступу на Київ.

«Відлуння вчорашніх подій буде відчуватися ще досить довго… Путін, безумовно, значно ослаб. Російські військові… явно перебувають у певному безладі», – зазначив генерал.

Як повідомляє Military Media Center, командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що спроба перетину кордону буде для найманців самогубством.

Він запевнив, що на півночі України не спостерігається ані нарощування техніки, ані живої сили противника. Кордон держави цілодобово під надійним захистом.

«Хочу всіх запевнити, що ситуація у північній операційній зоні залишається стабільною та контрольованою. Наші війська продовжують нарощувати оборонні засоби. У посиленому режимі працюють всі служби від розвідки до інженерних військ», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *