ОСТАННІ НОВИНИ

Лукашенко розраховує, що вагнерівці навчатимуть військових РБ

Анастасія Диняк

|

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче, щоб вагнерівці поділяться досвідом та покращили навички білоруських військовослужбовців. Про це пише держінформагентство «БелТА».

Так, на зустрічі з міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним Лукашенко зазначив, що наразі багато розмов про «Вагнер» і РБ «прагматично до цього підходить».

«Якщо їхні командири приїдуть до нас і допоможуть нам… Досвід. Слухай, вони на передовій – штурмові загони. Розкажуть нам, що зараз важливо. Ось мені Путін востаннє сказав: контрбатарейна боротьба, без цього неможливо. Безпілотники. Вони через це пройшли. Вони розкажуть про зброю: яка добре працювала, яка ні. І тактика, і озброєння, і як наступати, як оборонятися. Це безцінно. Ось це нам від вагнерівців треба взяти. Боятися їх нема чого. Ми ж вухо гостро тримаємо», – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, що раніше за посередництва Лукашенка відбулися переговори про припинення заколоту лідера ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Ексголова Генштабу Великобританії, генерал Річард Даннатт вважає, що ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин може спробувати повторити наступ на Київ з території Білорусі.

У ЗСУ ж заявили, що спроба перетину кордону буде для найманців самогубством.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *