ОСТАННІ НОВИНИ

Вагнерівці прибули до Білорусі

Анастасія Диняк

|

У Білорусі зафіксували колону автомобілів на номерах «Л/ДНР», в яких перевозили бійців ПВК «Вагнер». Про це повідомила моніторингова група «Беларускі Гаюн».

«Сукупність чинників вказує, що це колона ПВК «Вагнер», яка вночі в’їхала в Білорусь із РФ у районі Кричева. Далі вони прослідували через Рогачов у бік Бобруйська і потім – на Осиповичі. Маршрут вказує на те, що колона рухається до наметового табору в с. Ціль», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у колоні рухаються щонайменше 60 автомобілів, серед яких «пікапи, великі фури, буханки і щонайменше три автобуси для перевезення людей». Їх супроводжує білоруська поліція.

Як пише Українська правда, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко підтвердив появу в Білорусі окремих груп ПВК «Вагнер» та наголосив, що українські правоохоронці будуть ретельно відстежувати їхні кроки на території цієї країни.

«Станом на зараз наявна інформація показує, що в Білорусі почали спостерігатися окремі групи представників із приватних військових кампаній, які переміщаються з території Росії. В свою чергу ми продовжуємо відстежувати цю ситуацію, аби розуміти всі місця, де вони будуть дислокуватися, яка кількість їх буде і які завдання вони виконуватимуть», – зазначив Демченко.

Нагадаємо, що раніше за посередництва Лукашенка відбулися переговори про припинення заколоту лідера ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Лукашенко нібито хотів, щоб вагнерівці поділяться досвідом та покращили навички білоруських військовослужбовців.

Ексголова Генштабу Великобританії, генерал Річард Даннатт вважає, що ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин може спробувати повторити наступ на Київ з території Білорусі.

У ЗСУ ж заявили, що спроба перетину кордону буде для найманців самогубством.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *