ОСТАННІ НОВИНИ

До Білорусі прибула четверта колона вагнерівців

Анастасія Диняк

|

У Білорусі помітили четверту колону з близько 80 одиниць транспорту з бійцями ПВК «Вагнер». Про це пише моніторингова група Беларускі Гаюн.

Так, колона рухалася у напрямку Осиповичів і табору в селі Ціль трасою М5 від Бобруйська. У складі колони щонайменше 80 машин різних модифікацій.

Зокрема, 18 фур, понад 20 пікапів УАЗ, вантажівки-фургони, «буханки» близько 20 одиниць, а також автобуси ПАЗ, мікроавтобуси і кілька тентованих Уралів і КамАЗів. Уся техніка з номерами самопроголошених «ЛНР/ДНР».

Колона розтягнулася трасою приблизно на 5 кілометрів і зараз вже під’їжджає до з’їзду в село Ціль, де розташований наметовий табір для найманців ПВК «Вагнер».

Зазначимо, вперше колону автомобілів на номерах «Л/ДНР», в яких перевозили бійців ПВК «Вагнер», у Білорусі зафіксували 15 липня.

У Держприкордонслужбі підтвердили появу в Білорусі вагнерівців та наголосили, що українські правоохоронці будуть ретельно відстежувати їхні кроки на території цієї країни.

Нагадаємо, що раніше за посередництва Лукашенка відбулися переговори про припинення заколоту лідера ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Лукашенко нібито хотів, щоб вагнерівці поділяться досвідом та покращили навички білоруських військовослужбовців.

Ексголова Генштабу Великобританії, генерал Річард Даннатт вважає, що ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин може спробувати повторити наступ на Київ з території Білорусі.

У ЗСУ ж заявили, що спроба перетину кордону буде для найманців самогубством.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *