ОСТАННІ НОВИНИ

Укриття Львова мають бути відчинені цілодобово, – Садовий

Анастасія Диняк

|

Комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про те, що всі укриття на території Львівської громади мають бути відкритими цілодобово. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Рішення непросте, але єдино правильне. Оскільки забезпечити відкривання сховищ на 100% неможливо, у Львові забороняємо закривати укриття», – зазначив Садовий.

Він підкреслив, що відповідальні особи, визначені власником будівлі, мають напрацювати схему для цілодобового доступу до укриттів.

Причиною такого рішення стали 10 скарг на Гарячу лінію вночі 6 липня під час атаки на Львів.

«Ворогу абсолютно неважлива відстань – Львів, Київ та Краматорськ однаково можуть обстрілюватися. Тому треба в першу чергу потурбуватися про свою безпеку. Це рішення остаточне і обговоренню не підлягає», – наголосив Садовий.

Зазначимо, раніше МВС повідомило, що отримало інформацію про щонайменше 10 зачинених укриттів у Львові під час нічного обстрілу. Поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.135 (Залишення в небезпеці) ККУ.

Також розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.367 (Службова недбалість) ККУ. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – обмеження волі на термін до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Андрій Садовий відреагував на повідомлення про закриті укриття у Львові під час російської ракетної атаки. Він також заявляє, що біля будинку, в який влучила російська ракета, було робоче укриття, але під час тривоги в ньому були лише 5 людей.

Нагадаємо, вночі 6 липня росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», сім з них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок у Львові.

Унаслідок ракетного удару пошкоджено близько 60 помешкань та 50 автівок. Одразу було відомо про чотирьох загиблих та ще 34 постраждалих.

Згодом з-під завалів будинку дістали тіло жінки. Кількість жертзросла до п’яти людей.

Відомо про особи чотирьох загиблих. Це 32-річна Анастасія та її 60-річна мати Мирослава, 63-річна Ірина і 35-річний Михайло. Також від російської ракети загинули мати та сестра львівського журналіста Володимира Садового.

У Львові оголосили дводенну жалобу за загиблими.

До двох міських лікарень Львова госпіталізували 13 постраждалих. Одна жінка – у важкому стані. Ще 21 людині надали першу допомогу і відпустили на амбулаторне лікування. Зазначається, що найменшому постраждалому – 16 років.

Мер Андрій Садовий заявив, що вночі Львів зазнав найбільшої атаки на цивільну інфраструктуру від початку повномасштабного вторгнення.

В Львівській ОВА показали наслідки нічної атаки. Також відео з місця удару оприлюднив президент Володимир Зеленський.

Додамо, наразі вулиця Стрийська перекрита для руху транспорту. Там тривають розбори зруйнованого будинку, рятувальники дістають людей з-під завалів.

Станом на 10:45 год. рятувальна операція триває на трьох локаціях Львова. Там ще можуть бути люди.

Голова ЛОВА Максим Козицький також повідомляв, що зафіксовано влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Львівщині. Уламки російських ракет також впали у Львівському та Золочівському районах Львівщини.

У Львові росіяни також пошкодили чотири навчальні заклади та підстанцію, унаслідок чого близько 150 абонентів лишилися без електропостачання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *