ОСТАННІ НОВИНИ

Через закриті укриття під час атаки на Львів відкрили кримінал: Садовий проблему заперечує

Ольга Денисяка

|

Міністерство внутрішніх справ України отримало інформацію про щонайменше 10 зачинених укриттів у Львові під час нічного обстрілу. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Отримали інформацію про щонайменше 10 зачинених укриттів у Львові під час нічного обстрілу. Обурлива ситуація. Стільки уваги, вимог, суворих рішень. А висновки деякими відповідальними особами так і не зроблені», – йдеться в повідомленні.

Поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.135 Кримінального кодексу України – Залишення в небезпеці. 

Голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що укриття поруч з будинком, в який влучила ракета, є в належному стані і було відчиненим.

«Поруч з будинком, у який влучила ракета, є укриття. Воно у належному стані і на момент тривоги було відчинене. Але зі всього будинку в укритті перебували лише п’ятеро людей. Дуже прикро», – написав Козицький.

Як пише Радіо Свобода, міський голова Андрій Садовий відреагував на повідомлення про закриті укриття у Львові під час російської ракетної атаки. Він також заявляє, що біля будинку, в який влучила російська ракета, було робоче укриття, але під час тривоги в ньому були лише 5 людей.

«Наведу простий приклад – тут біля будинків, які зруйновані, є дуже велике укриття. Щоб ви зрозуміли, на час тривоги, там було всього п’ять людей. І люди, які зазнали уражень, це люди, які не пішли в укриття. Велика кількість людей проігнорувала сигнал тривоги. Оце є трагедія. Так, можливо, деякі укриття не є ідеальними. Але вони є. Вони в робочому стані», – сказав Садовий.

За словами Садового, якщо починається тривога, то людина, яка живе в будинку і відповідальна за укриття, має вийти і відкрити це укриття.

«Якщо ви будете робити фотофіксацію у час тривоги, то так, ви будете мати певну частину укриттів закритими. Треба почекати декілька хвилин, поки люди спустяться з будинку, його відкриють», – сказав він, додавши, що потрібно звертатися на гарячу лінію міськради у разі недоступності укриттів.

Нагадаємо, вночі 6 липня росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», сім з них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок у Львові.

Унаслідок ракетного удару пошкоджено близько 60 помешкань та 50 автівок. Наразі відомо про чотирьох загиблих та ще 34 постраждалих.

Наймолодшій загиблій дівчині був лише 21 рік, а найстаршій жінці – 95 років. Також від російської ракети загинули мати та сестра львівського журналіста Володимира Садового.

У Львові оголосили дводенну жалобу за загиблими.

До двох міських лікарень Львова госпіталізували 13 постраждалих. Одна жінка – у важкому стані. Ще 21 людині надали першу допомогу і відпустили на амбулаторне лікування. Зазначається, що найменшому постраждалому – 16 років.

Мер Андрій Садовий заявив, що вночі Львів зазнав найбільшої атаки на цивільну інфраструктуру від початку повномасштабного вторгнення.

В Львівській ОВА показали наслідки нічної атаки. Також відео з місця удару оприлюднив президент Володимир Зеленський.

Додамо, наразі вулиця Стрийська перекрита для руху транспорту. Там тривають розбори зруйнованого будинку, рятувальники дістають людей з-під завалів.

Станом на 10:45 год. рятувальна операція триває на трьох локаціях Львова. Там ще можуть бути люди.

Голова ЛОВА Максим Козицький також повідомляв, що зафіксовано влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Львівщині. Уламки російських ракет також впали у Львівському та Золочівському районах Львівщини.

У Львові росіяни також пошкодили чотири навчальні заклади та підстанцію, унаслідок чого близько 150 абонентів лишилися без електропостачання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *