ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині досі затоплено 10 населених пунктів, в окупованій частині – 17

Наталя Дуляба

|

У Херсонській області триває спад рівня води після підриву дамби Каховської ГЕС. На правобережжі підтоплено наразі ще 10 населених пунктів, на окупованому лівобережжі – 17. Про це Львівському порталу повідомили у МВС України.

Станом на 14:00 год. суботи, 17 червня, рівень води в Дніпрі у Херсоні становить 0,94 м, вода продовжує поступово спадати.

На правому березі Дніпра підтопленими залишаються 10 населених пунктів (1 471 будинок), на тимчасово окупованій території Херсонщині – 17 населених пунктів.

Загалом за 11 днів рятувальної операції у Херсонській області евакуювали 2 782 людини. Врятовано 716 осіб, у тому числі 30 дітей та 40 маломобільних осіб.

Із затоплених будинків рятувальників дотепер відкачали більше 92 тисячі тонн води. Мешканцям привезли 276 тонн питної води і 93 тонни технічної, понад 36 тонн продуктів і речей першої необхідності.

Нагадаємо, російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС уночі 6 червня, невдовзі вона пішла повністю під воду. У зоні затоплення опинились близько 80 населених пунктів, розпочато евакуацію.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни. За справу взялися й експерти Міжнародного кримінального суду.

Європарламент зі свого боку визнав підрив греблі Каховської ГЕС воєнним злочином Росії.

В уряді вже визначили, яку допомогу отримають українці з затоплених регіонів. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *