ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони просуваються на східному і південному напрямках – Маляр

Анастасія Диняк

|

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що за минулі півтора тижні просування українських військ на східному напрямку склало більше 3 кілометрів. Також захисники просунулися вперед на Запоріжжі. Про це повідомили у Military Media Center.

Так, на південному напрямку «поступово, але впевнено» відбувається просування українських військових. Ворог здійснює там потужний опір, Сили оборони стикаються із суцільним мінуванням полів, із використанням дронів-камікадзе, із інтенсивними обстрілами.

На Бахмутському напрямку ворог також підтягує резерви і «всіма силами намагається не допустити просування українських Сил оборони». Разом з тим, захисники не дають окупантам реалізувати плани, ворог не може просуватись і не може там ефективно стримувати контрнаступ.

Заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії полковник Микола Уршалович додав, що українці просунулись до 1,5 кілометра у Запорізькій області.

«Незважаючи на значну щільність мінно-вибухових загороджень та інтенсивні артилерійські обстріли, мають частковий успіх, просунулись на глибину від 650 до 1500 м в напрямку села Новопокровка», – зазначив Уршалович.

У районі населених пунктів Времівка та Велика Новосілка Нацгвардійці утримують займані позиції в умовах щільного вогневого впливу.

Нагадаємо, протягом останніх днів стало відомо про деокупацію на Донеччині БлагодатногоСторожового і Макарівки. Згодом у Міноборони України підтвердили звільнення у Донецькій області 7 населених пунктів.

Про взяття під контроль села Новодарівка у Запорізькій області оголосили самі українські військові.

У Міноборони кажуть, що ЗСУ просуваються вперед на Бахмутському, Торецькому та Бердянському напрямках. Також українців закликали дотримуватись режиму тиші і не заважати роботі військових.

Війська РФ масово замінували малі гідротехнічні споруди у Херсонській і Запорізькій областях та підривають їх, коли ЗСУ йдуть тут у контратаку. Зокрема, так вчинили рашисти на річці Мокрі Яли у Донецькій області.

Наші військові кажуть, що для них це наразі не є перешкодою, однак від таких частих підривів страждають сільськогосподарські угіддя.

На Заході підтверджують успіхи контрнаступу України і прогнозують прогрес.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *