ОСТАННІ НОВИНИ

Глава МАГАТЕ вирушив з візитом в Україну, щоб оцінити ситуацію на ЗАЕС

Анастасія Диняк

|

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі вирушив до України, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським. Про це він повідомив у Twitter.

«Я в дорозі до України, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським і представити програму допомоги після катастрофічного затоплення дамби в Новій Каховці», – написав Гроссі.

Він також зазначив, що оцінить ситуацію на Запорізькій АЕС та проведе ротацію представників місії МАГАТЕ, які наразі перебувають на станції.

Нагадаємо, російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС уночі 6 червня, невдовзі вона пішла повністю під воду. У зоні затоплення опинились близько 80 населених пунктів, розпочато евакуацію.

Крім того, під час теракту у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн нафтопродуктів, які понесло течією у Чорне море.

В «Укргідроенерго» вже заявили, що зруйнована Каховська ГЕС відновленню не підлягає. А в «Енергоатомі» наголосили, що підрив може мати негативні наслідки для ЗАЕС, адже вода з Каховського водосховища необхідна для охолодження реакторів.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни.

Зауважимо, лише за попередніми оцінками Міндовкілля підрив окупантами Каховської ГЕС завдав шкоди довкіллю на 55 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *