ОСТАННІ НОВИНИ

Площа затоплених територій Херсонщини зменшилася майже вдвічі, – ОВА

Ольга Денисяка

|

Херсонська ОВА повідомила, що станом на 11 червня площа затоплених після російського теракту на Каховській ГЕС територій зменшилася майже вдвічі. Про це йдеться в Телеграмі ОВА.

«Вода поступово відступає з Херсонщини. Площа затоплених територій зменшилася майже вдвічі: з 139 до 77,78 кілометра квадратних. Рівень затоплення складає 4,07 метра», – йдеться в повідомленні.

За 10 червня вода відійшла з трьох сіл Бериславського району – Миколаївки, Львове та Ольгівки. На правому березі підтопленими залишаються 32 населені пункти, в яких пішли під воду 3821 житловий будинок. 

На тимчасово окупованих територіях підтоплено 14 населених пунктів. 

Зазначається також, що потроху осушуються шляхи між селами, однак не всіма ще можливо користуватися.

Нагадаємо, російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС уночі 6 червня, невдовзі вона пішла повністю під воду. У зоні затоплення опинились близько 80 населених пунктів, розпочато евакуацію.

Крім того, під час теракту у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн нафтопродуктів, які понесло течією у Чорне море.

В «Укргідроенерго» вже заявили, що зруйнована Каховська ГЕС відновленню не підлягає. А в «Енергоатомі» наголосили, що підрив може мати негативні наслідки для ЗАЕС, адже вода з Каховського водосховища необхідна для охолодження реакторів.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *