ОСТАННІ НОВИНИ

Підтоплення на Херсонщині: безвісти зниклими уже вважають 27 людей

Наталя Дуляба

|

Через масштабну повінь, спровоковану підривом дамби Каховської ГЕС, на Херсонщині зниклими безвісти вже вважають 27 людей. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Станом на 12:00 год. суботи, 10 червня, із затопленої Херсонщини евакуювали 2620 людей, серед них – 160 дітей. 11 осіб отримали поранення, бо російські окупанти умисно відкривають вогонь під час того, як йде евакуація.

Кількість загиблих внаслідок затоплення наразі не змінилась – четверо людей. Однак побільшало тих, кого вважають зниклими безвісти: з 13 осіб стало вже 27.

З Миколаївщини вивезли 936 мешканців, одна людина загинула. Загалом в області підтоплений 31 населений пункт.

У Херсонській області зараз підтоплено 47 населених пунктів, 33 із них розташовані на підконтрольній Україні території (3815 будинків), 14 – на тимчасово окупованій.

«Намагаємося продовжувати евакуаційні заходи, але ворог нещадно обстрілює. Не втрачаємо сили та віри: робимо все, щоб врятувати людей», – прокоментував Ігор Клименко.

Він також додав, що на Дніпропетровщині без питної води залишились понад 89 тисяч абонентів у 26 населених пунктах. Туди підвозять питну та технічну воду.

Нагадаємо, на правобережжі Херсонщини, затопленій внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, триває цілодобова рятувальна операція. Людей разом із тваринами під російськими обстрілами евакуйовують на човнах надзвичайники, поліцейські, нацгвардійці та небайдужі волонтери. Детальніше читайте за цим посиланням.

Тим часом на затопленому лівобережжі Херсонщини окупанти не проводять евакуацію мешканців. Генштаб ЗСУ каже, що рашисти дозволяють виїхати лише тим мешканцям, які взяли паспорт РФ. Також відомо, що за можливість вивезти людей окупанти вимагають у волонтерів гроші.

Водночас Україна та ООН вже домовились провести евакуацію населення з окупованої території лівобережжя Дніпра. Втім місія ООН зможе це зробити тоді, коли Росія надасть гарантії безпеки до доступ.

Аби хоч якось допомогти мешканцям, які опинились у пастці на лівобережжі Херсонщини, українські військові скидали питну воду з дронів, де це було можливо. Один із таких випадків був саме в Олешках. Тут жінці з двома дітьми скидали воду, а потім їх усіх вдалося вивезти з окупації. Як саме це вдалося зробити, наразі не уточняють.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *