ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти вимагають гроші у волонтерів за евакуацію з Херсонщини

Наталя Дуляба

|

На затопленому лівобережжі Херсонщини, яке перебуває під контролем російських військ, окупанти вимагають гроші у волонтерів за евакуацію цивільних. Про це пише Радіо свобода з посиланням на т.в.о. директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Михайла Гриба.

«Я підтверджую цю інформацію (щодо вимагання російськими окупантам грошей у волонтерів, – ред.). Волонтери нам доповідають, що проходять, але проходять саме за такою схемою. А у Державної служби з надзвичайних ситуацій, на жаль, немає можливості (туди дістатися, – ред.) – нас зразу обстріляють, нам нема сенсу туди (рухатися, – ред.)», – сказав він.

За словами посадовця, гроші за евакуацію людей у волонтерів вимагали окупанти а Олешках.

За словами Михайла Гриба, зараз рятувальники «загалом контролюють» ситуацію в регіоні після руйнування Каховської ГЕС, а також «готові надавати людям допомогу та роблять це».

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти не проводять евакуацію мешканців із затопленого лівобережжя Херсонщини.

Як писав Львівський портал, станом на 9 червня на лівому березі Херсонщини затоплено 14 населених пунктів.

Аби хоч якось допомогти мешканцям, які опинились у пастці, українські військові скидали питну воду з дронів, де їм це вдавалось. Один із таких випадків був саме в Олешках. Тут жінці з двома дітьми скидали воду, а потім їх усіх вдалося вивезти з окупації. Як саме це вдалося зробити, наразі не уточняють.

Водночас Україна та ООН домовились провести евакуацію населення з окупованої території лівобережжя Дніпра. Втім місія ООН зможе це зробити тоді, коли Росія надасть гарантії безпеки до доступ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *