ОСТАННІ НОВИНИ

Із лівобережжя Херсонщини окупанти випускають тільки людей з паспортами РФ

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти, які контролюють затоплене лівобережжя Херсонщини, дозволяють евакуюватись лише тим мешканцям, які взяли паспорт РФ. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 10 червня.

«У населених пунктах тимчасово захопленої частини Херсонської області російські окупанти продовжують використовувати наслідки скоєного ними злочину у своїх цілях. Зокрема, дозволяють евакуацію із затоплених населених пунктів тільки людям з російськими паспортами», – вказано у повідомленні.

Також відомо, що на лівобережжі Херсонської області рашисти силоміць виганяють цивільних із вцілілих будинків, щоб розміщувати там своїх військових.

Зазначимо, станом на 9 червня у Херсонській області внаслідок підриву Каховської ГЕС було підтоплено 48 населених пунктів, 34 із них розташовані на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово окупованій. На Миколаївщині підтоплено 23 населені пункти.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський говорив, що російські окупанти не проводять евакуацію мешканців із затопленого лівобережжя Херсонщини. Згодом стало відомо, що за можливість вивезти людей окупанти вимагають у волонтерів гроші.

Водночас Україна та ООН вже домовились провести евакуацію населення з окупованої території лівобережжя Дніпра. Втім місія ООН зможе це зробити тоді, коли Росія надасть гарантії безпеки до доступ.

Аби хоч якось допомогти мешканцям, які опинились у пастці на лівобережжі Херсонщини, українські військові скидали питну воду з дронів, де це було можливо. Один із таких випадків був саме в Олешках. Тут жінці з двома дітьми скидали воду, а потім їх усіх вдалося вивезти з окупації. Як саме це вдалося зробити, наразі не уточняють.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *