ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни продовжують гатити по затопленому Херсону, поранені волонтери

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти продовжують обстрілювати Херсон, де триває евакуація через затоплення, спричинене підривом Каховської ГЕС. Поранення отримали двоє волонтерів. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Війська РФ вдарили з артилерії по Корабельному районі Херсона. Поранення отримали двоє чоловіків віком 25 і 52 роки – це волонтери, які надавали допомогу місцевим, які постраждали від затоплення.

«Їх доставили до лікарні, медики надають пораненим необхідну допомогу», – додав Прокудін.

В Офісі генпрокурора додали, що війська РФ обстріляли Херсон у суботу вранці, 10 червня. Пошкоджено також об’єкти цивільної інфраструктури.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів і звичаїв ведення війни). Слідство триває.

Водночас у ДСНС України кажуть, що ввечері 9 червня ворожі обстріли Херсона не припинялись. Рашисти били по житлових кварталах. Пожежі виникли відразу в двох будинках, розташованих поруч.

Крім того, близько 17:40 год. 9 червня російські окупанти знову обстріляли місто під час евакуації, внаслідок чого поранення отримали троє людей, в тому числі неповнолітня дівчина. Пошкоджено цивільну інфраструктуру.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Pavlo Petrov

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *