ОСТАННІ НОВИНИ

Підрив Каховської ГЕС: стало відомо про ще одну жертву

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці виявили нову жертву повені, спровокованої підривом дамби Каховської ГЕС. Нею став мешканець Миколаївщини, який загинув у напівзатопленому будинку. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Підривом дамби Каховської ГЕС затопило територію Баштанського району Миколаївщини, зокрема Горохівську та Снігурівську ОТГ. Станом на ранок 8 червня підвищення рівня води тут сягає 592 см, в річці Інгулець – 1250 см.

Встановлено, що в одному з підтоплених будинків у селі Василівка загинув чоловік. Жодних інших деталей про загиблого наразі немає.

Із затоплених громад наразі евакуювали 491 людину, в тому числі 81 дитину. Підтоплено 289 будинків, 8 населених пунктів цих ОТГ від’єднати від електропостачання.

Прокурори наголошують: статтею 56 Додаткового протоколу I до Женевських конвенцій чітко зазначено, що руйнування дамб є воєнним злочином. Такі дії можуть бути прирівняні до використання зброї масового знищення.

Нагадаємо, досі було відомо про трьох людей, які загинули внаслідок повені, спричиненої підривом дамби Каховської ГЕС. Це були мешканці наразі окупованих Олешок.

Додамо, що підрив греблі Каховської ГЕС розслідують за статтею екоцид і порушення законів війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *