ОСТАННІ НОВИНИ

На затопленій Херсонщині загинули четверо людей, 13 вважають зниклими безвісти

Наталя Дуляба

|

Через масштабну повінь, спровоковану підривом дамби Каховської ГЕС, на Херсонщині загинули вже чотири людини. Втім ще 13 осіб наразі вважають зниклими безвісти. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Станом на 12:00 год. п’ятниці, 9 червня, із затопленої Херсонщини евакуювали 2412 людей. 11 осіб отримали поранення, бо російські окупанти умисно відкривають вогонь під час того, як йде евакуація.

Наразі встановлено, що четверо цивільних загинули, 13 людей вважають зниклими безвісти.

З Миколаївщини вивезли 825 мешканців, одна людина загинула. Загалом в області підтоплено 23 населені пункти.

У Херсонській області зараз підтоплено 48 населених пунктів, 34 із них розташовані на підконтрольній Україні території (3625 будинків), 14 – на тимчасово окупованій.

Нагадаємо, досі було відомо про трьох людей, які загинули внаслідок повені, спричиненої підривом дамби Каховської ГЕС. Це були мешканці наразі окупованих Олешок.

У Миколаївські області чоловік загинув у напівзатопленому будинку.

На правобережжі Херсонщини, затопленій внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, триває цілодобова рятувальна операція. Людей разом із тваринами евакуйовують на човнах надзвичайники, поліцейські, нацгвардійці та небайдужі волонтери. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *