ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни обстрілюють Херсон під час евакуації: є поранені. Оновлено

Анастасія Диняк

|

Росіяни знову обстрілюють Херсон, бʼють по місцях евакуації людей. Є постраждалі, серед яких – рятувальники, поліцейські, лікар та іноземний волонтер. Про це повідомили у МВС України.

 

«Відомо про щонайменше трьох потерпілих: цивільну жінку, поліцейського та рятувальника. Усім надається необхідна допомога. Обстріл розпочався саме під час евакуації громадян, чиї оселі виявилися підтопленими», – йдеться у повідомленні.

За даними Херсонської обласної прокуратури, унаслідок обстрілу Херсона загинула щонайменше одна цивільна особа, ще двоє – постраждали.Окрім того, четверо людей отримали поранення в області.

Оновлено:

У МВС України спростували інформацію про загиблого. За попередніми даними, внаслідок обстрілу Корабельної площі постраждало восьмеро осіб.

Відомо, що поранено двох співробітників ДСНС: водолаза-сапера та водія-сапера з Миколаївської області. Також постраждав один поліцейський.

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив про дев’ятьох поранених та додав, що росіяни поранили лікаря та волонтера з Німеччини.

У Херсонській міській раді повідомили, що росіяни атакують волонтерів, херсонців, працівників, які допомагають евакуювати місцевих мешканців.

Зафіксовані прильоти у центрі міста, Корабельному районі та деяких старостатах.

Зазначимо, на правобережжі Херсонщини, затопленій внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, триває цілодобова рятувальна операція. Людей разом із тваринами евакуйовують на човнах надзвичайники, поліцейські, нацгвардійці та небайдужі волонтери.

Зокрема, з тимчасово окупованого села Олешки на Херсонщині вдалося врятувати сім’ю, яка рятувалась від води на даху будинку після підриву Каховської ГЕС.

Росіяни не припиняють обстріли населених пунктів, де триває евакуація. 6 червня стало відомо про поранення двох правоохоронців.

Що цьому передувало

Уночі 6 червня російські окупанти підірвали греблю Каховського водосховища, невдовзі воно пішло повністю під воду. У зоні затоплення опинились близько 80 населених пунктів, розпочато евакуацію.

Крім того, під час теракту у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн нафтопродуктів, які понесло течією у Чорне море.

В «Укргідроенерго» вже заявили, що зруйнована Каховська ГЕС відновленню не підлягає. А в «Енергоатомі» наголосили, що підрив може мати негативні наслідки для ЗАЕС, адже вода з Каховського водосховища необхідна для охолодження реакторів.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни.

Президент Володимир Зеленський каже, що росіяни спеціально підірвали дамбу, щоб використати це як зброю проти України. При цьому він переконаний, що після знищення критично важливого для Криму Каховського водосховища окупанти будуть змушені втікати з території анексованого півострова.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Каховську ГЕС, за попередніми даними, підірвали бійці 205 мотострілецької бригади ЗС РФ. Таку ж думку висловили й українські партизани, втім уточнили, що йдеться саме про її 1 батальйон.

Українська розвідка каже, що російські окупанти у паніці підірвали дамбу, бажаючи таким чином ускладнити наступальні дії українських військових.

Сам Кремль все офіційно заперечує, а натомість звинувачує у підриві дамби Київ, бо нібито «українська армія не має успіхів під час наступу».

8 червня Володимир Зеленський прибув на Херсонщину, де скликано координаційну нараду щодо ліквідації наслідків руйнування греблі Каховської ГЕС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *