ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни перекинули під Бахмут ще кілька тисяч окупантів, – Маляр

Ольга Денисяка

|

Росія перекинула на Бахмутський напрямок ще декілька тисяч військових. Через це українські захисники дещо знизили темпи просування. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Маляр повідомила, що на Бахмутському напрямку тривають дуже жорсткі бої. Ворог збільшив присутність військ на Бахмутському напрямку на декілька тисяч  осіб та намагається використовувати перевагу у важкій артилерії і кількості снарядів.

«Російські війська продовжують атакувати ціною великих втрат, які неспівмірно перевищують наші втрати.  У місті Бахмут вони перетворюють будівлі на попіл. Залишають лише фундамент, який неможливо обороняти.  Разом з тим, наші війська утримують у Бахмуті рубежі району «Літак», – зазначила заступниця міністра оборони.

За її інформацією, у передмісті Бахмута сьогодні темпи просування наших військ дещо знижені. Водночас, ворогу не вдається повернути втрачені позиції.  Наші воїни відбивають всі атаки ворога на цьому напрямку.

«Оборона Бахмута та передмістя свої військові задачі виконує:  ворога нищать, наступальний ворожий потенціал знижують, час для інших заплановани дій виграють», – додала Маляр.

Як повідомляв Львівський портал, ще на початку травня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомляв про контратаки українських захисників у Бахмуті. Після них ворог утік із деяких позицій у місті.

За його даними, лише 17 травня Сили оборони просунулися на від 150 до 1700 метрів на бахмутському напрямку.

Сили оборони продовжили контрудари у Бахмуті і 10 травня стало відомо, що окупантам у місті довелося відступати на 2 км на деяких ділянках. Станом на 13 травня на деяких ділянках Бахмутського фронту ЗСУ просувалися вперед, 14 травня наші бійці захопили більше десяти ворожих позицій на околицях Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського.

13-14 травня у Бахмуті також ліквідували двох російських полковників. 15 травня генерал-полковник Сирський відзначив, що ЗСУ рухаються вперед у районі Бахмута попри те, що сили окупантів переважають. За його словами, просування на цьому напрямку є першим частковим успіхом українських військових у межах наступальних дій.

18 травня третя ОШБ прорвалась на західних околицях Бахмута.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *