ОСТАННІ НОВИНИ

З російського полону звільнили двох військових з Львівщини

Ольга Денисяка

|

Серед 45 захисників, яких 6 травня звільнили з російського полону, є двоє військових з Львівщини. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

6 травня з російського полону звільнили 45 людей – 42 захисників і 3 захисниці «Азовсталі». Серед звільнених є і двоє військових з Львівщини –  керівник львівського «Aзoву» Святослав Сірий зі Львова та офіцер полку «Aзoв» Василь Савицький зі Стрийщини.

«Серед 45 захисників і захисниць, які сьогодні повернулися з полону, є двоє жителів Львівщини. Вітаємо вдома львів’янина, керівника львівського «Aзoву» Святослава Сірого та офіцера полку «Aзoв» – Василя Савицького зі Стрийщини. Дякуємо вам. Швидкого й легкого відновлення поруч з близькими. Чекаємо на повернення усіх наших людей!», – повідомив голова ОВА.

Нагадаємо, перед цим Україна із Росією провели великий Великодній обмін полоненими. Тоді в Україну повернулося 130 військовослужбовців. Серед людей було троє жителів Львівщини – Богдан Небожук та Володимир Хорташко з Червоноградського району і Геннадій Кузейко зі Стрийщини.

Раніше Україні вдалось повернути 130 захисників та захисниць 7 березня. Серед захисників, яких тоді звільнили з російського полону, було п’ятеро  військових з Львівщини.

Також Україна і Росія провели 16 лютого обмін «101 на 101». Додому повернулись сто українських військових і один цивільний. Абсолютна більшість воїнів захищала Маріуполь. Тоді з полону звільнили трьох захисників зі Львівщини.

Зазначимо, у межах обміну військовополоненими на початку лютого додому повернувся ще один захисник із Львівщини. Нацгвардієць Петро провів у російському полоні дев’ять місяців поспіль.

Відомо, що станом на початок лютого Україна повернула з російського полону 1762 своїх захисників.

Обміном військовополонених займається українська розвідка. При цьому відомстві також діє Координаційний штаб поводження з питань поводження з військовополоненими. Він надає допомогу родинам та близьким захисників та захисниць, які потрапили в полон або зникли безвісти.

Після звільнення з полону Україна надає своїм громадянам всю необхідну медичну допомогу та виплачує одноразову матеріальну допомогу.

Детальну інструкцію про те, що робити, якщо ваша близька людина, яка служить у ЗСУ, потрапила в полон або зникла безвісти, читайте за цим посиланням. Також в Україні запустили чат-бот, за допомогою якого можна оперативно отримати інформацію про зниклих і військовополонених.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *