ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запустили чат-бот для пошуку зниклих і військовополонених

Наталя Дуляба

|

Отримати інформацію про військового, який міг потрапити у полон, тепер українці можуть через офіційний чат-бот у Telegram. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Чат-бот @nib_uncp_bot дозволяє оперативно отримати інформацію про військового, який зник безвісти, за даними Національного інформаційного бюро. Крім того, через нього можна подати запит щодо полону або дізнатися про осіб, яких примусово мобілізували на тимчасово окупованих територіях.

Для отримання необхідної інформації, потрібно вказати прізвище, ім’я і по батькові особи, доля якої вас цікавить, та деяку іншу особисту інформацію.

Чат-бот протягом 15 хвилин опрацьовує та надає найсвіжіші дані, які є у розпорядженні Національного інформаційного бюро, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, інших відомств, а також від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Чат-бот розробили у співпраці з українською військовою розвідкою.

Нагадаємо, що комунікацію з українцями, чиї близькі та рідні потрапили у ворожий полон, депортували або з ким втрачено зв’язок, забезпечує новостворене Національне інформаційне бюро. Детальніше про те, як подати відповідні заявки читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *