ОСТАННІ НОВИНИ

Верещук більше не займається обміном військовополонених

Наталя Дуляба

|

Міністерка реінтеграції Ірина Верещук більше буде займатися обміном із полону українських військових. Тепер цю функцію передали воєнній розвідці та СБУ. Про це вона 30 травня повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Свій функціонал з обміну військовополоненими передаю Головному управлінню розвідки Міноборони. Відповідні реєстри створено, організаційні питання відпрацьовано, комунікаційні канали налагоджено. Надалі обміни військовополоненими – це спільна робота ГУР та СБУ», – написала Ірина Верещук.

Водночас вона додала, що Міністерство реінтеграції та тимчасово окупованих територій залишається відповідальним за утримання реєстрів військовополонених та за роботу з профільними міжнародними організаціями.

Нагадаємо, переговори щодо обміну українських військових із «Азовсталі» тривають. В Міноборони заявили, що мають всю інформацію про наших бійців, але зараз вона є секретна, зважаючи на складний переговорний процес та безпеку самих воїнів.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, більше 80 днів українські захисники тримали оборону Маріуполя. 16 травня із території «Азовсталі» у тимчасово окупованому Маріуполі вивезли 53 важкопоранених військових лікарні у місті Новоазовськ на Донеччині, яке перебуває теж під окупацією. Там українцям мають надати всю необхідну медичну допомогу.

Ще 211 захисників гуманітарним коридором евакуювали в захоплене росіянами селище Оленівка на Донеччині.

Віце-прем’єрка Ірина Верещук заявила, що після стабілізації стану важкопоранених українських військових із «Азовсталі» їх обміняють на російських військовополонених.

Зі свого боку в Міноборони наголосили, що іншої формули порятунку українських захисників «Азовсталі» немає.

Тим часом у росії хочуть визнати український полк «Азов» терористичною організацією і заборонити обмін його бійців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *