ОСТАННІ НОВИНИ

Із російського полону повернули захисника із Золочівщини

Наталя Дуляба

|

Серед 116 українських військових, яких напередодні повернули з полону РФ, є нацгвардієць із Золочівщини. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Так, з-поміж 116 воїнів, які 4 лютого повернулися в Україну з ворожого полону, є нацгвардієць Петро із Золочівського району. Він не виходив на зв‘язок із травня минулого року, тобто дев‘ять місяців поспіль.

«Вітаємо Героя із Золочівщини вдома. Дякуємо за віддану службу Батьківщині. Бажаємо швидкого відновлення. Чекаємо на повернення всіх наших захисників», — наголосив Максим Козицький.

Нагадаємо, серед звільнених з російського полону 116 захисників України були оборонці Маріуполя, снайпери з Бахмутського напрямку, херсонські партизани. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дотепер Україна повернула з російського полону 1762 своїх захисників.

Обміном військовополонених займається українська розвідка. При цьому відомстві також діє Координаційний штаб поводження з питань поводження з військовополоненими. Він надає допомогу родинам та близьким захисників та захисниць, які потрапили в полон або зникли безвісти.

Після звільнення з полону Україна надає своїм громадянам всю необхідну медичну допомогу та виплачує одноразову матеріальну допомогу.

Детальну інструкцію про те, що робити, якщо ваша близька людина, яка служить у ЗСУ, потрапила в полон або зникла безвісти, читайте за цим посиланням. Також в Україні запустили чат-бот, за допомогою якого можна оперативно отримати інформацію про зниклих і військовополонених.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *