ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця червня в автобусах Львівщини запрацює е-квиток

Ольга Денисяка

|

До кінця червня у всіх приміських та міжміських автобусах Львівщини запрацює система безготівкової оплати за проїзд. Зараз тестують перші 26 валідаторів, які встановили в автобусах Рава-Руського напрямку. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської ОВА.

На Львівщині триває пілотний етап проєкту із впровадження е-квитка у приміських та міжміських автобусних маршрутах. Ініціативу реалізують в межах співпраці Львівської ОВА з інвестором із впровадження АСООП «Smart Ticket Technology» та українським постачальником обладнання «Реноме Смарт».

Зараз пасажири можуть скористатись 26 валідаторами для безготівкового розрахунку за проїзд, які працюють у тестовому режимі. Перші пристрої встановили в автобусах ПП «Автосвіт» Рава-Руського напрямку. Незабаром обладнання запрацює ще в 7 автотранспортних підприємствах області – для цього там встановлять 299 валідаторів.

До кінця червня валідатори мають встановити у всіх приміських та міжміських автобусах Львівщини. Загалом в області їх є 1050, з них 700 – основні, приблизно 300 – підмінні або резервні транспортні засоби.

«Найближчим часом плануємо обладнати валідаторами автотранспортні підприємства в Перимишлянському та Самбірському районах, а згодом і в інших. Таким чином до кінця червня пристрої запрацюють у всіх транспортних засобах Львівської області. Починаючи з липня і до кінця року разом з громадами ми будемо напрацьовувати систему проїзду для пільгових категорій населення, адже в цей період діятиме перехідний етап – можна буде оплачувати як картою, так і готівкою. Пільговики наразі будуть проїжджати на підставі тих посвідчень, які діють зараз. Але надалі будемо працювати з кожною громадою, вона буде замовляти в інвестора певну кількість пільгових карток, щоб люди ними користувались», – розповів начальник управління транспорту і зв’язку Львівської ОВА Степан Рудницький.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Львівщина обрала компанію, що впровадить е-квиток у приміських автобусах нею стала ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи» – це київська установа, яка вже працює в Черкасах та надає там таку послугу.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи» – київська фірма, яка займається комп’ютерними технологіями. Існує з 2020 року.

Засновниками є уродженець Маріуполя Павло Романішин (45%), киянка Євгенія Колодич (45%) та Інвестиційний фонд «Інтерстеллар» (10%). Водночас ЗМІ пов’язують цю компанію із росіянами.

Як працюватиме електронний квиток у області читайте тут.

Нагадаємо, Львів взявся впроваджувати електронний квиток за досвідом Риги (Латвія), ще 6 квітня 2011 року. Впровадження електронного квитка триває вже 12 років, і у мерії досі не знають, коли він буде повністю введений.

На сьогодні відомо, що електронний квиток у Львові вводить чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe Municipal Technologies LLC. За це фірми отримають майже за 11,6 млн євро.

У мерії Львова щоразу називали чимало нових дедлайнів, коли він врешті запрацює. Однією з останніх дат була осінь 2021 року, але згодом вона вкотре змістилась на січень 2022-го, а за останніми прогнозами на повноцінний запуск системи потрібно чекати до літа 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *