ОСТАННІ НОВИНИ

На території Білорусі поменшало військових РФ

Ольга Денисяка

|

Українська розвідка наразі не фіксує наявності ударного угрупування російських військових на території Білорусі. Зараз в Білорусі перебувають значно менше сил РФ, ніж було кілька місяців тому. Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«На території Білорусі не фіксується наявність ударного угрупування російських військ. На території Білорусі перебувають менше сил РФ, ніж було кілька місяців назад. Раніше розвідка близько 10-11 тисяч військовослужбовців, а нразі це орінєтвно 2 800 військових, які продовжують підготовку на полігонах рб», – повідомив речник.

Демченко також пояснив, що після підготовки в Білорусі російських військових перекинуть назад до Роісї, щоб посилити угрупування на сході України.

Нагадаємо, російський диктатор Владімір Путін заявив, що збирається до 1 липня розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

В американському Інституті вивчення війни назвали це черговою спробою маніпулювати Заходом. Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що наразі США не бачать жодних ознак переміщення російської ядерної зброї до Білорусі.

Зі свого боку глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі може становити загрозу для безпеки Європейського Союзу та пригрозив санкціями.

А секретар РНБО України Олексій Данілов вважає, що заяви Путіна про переміщення частини ядерної зброї до Білорусі наближають дестабілізацію Росії.

У ГУР переконані, що Путін вдається до ядерного шантажу, бо зазнає поразки на полі бою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *