ОСТАННІ НОВИНИ

Путін вдається до ядерного шантажу, бо зазнає поразки на полі бою, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Російський диктатор знову вдається до ядерних погроз, бо зазнає поразки на полі бою в Україні. Про це Львівському порталу повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«Зрозуміло, що це підняття ставок. Хоча і Сполучені Штати, і Європейський Союз в цій ситуації дуже чітко й однозначно реагують, що на цей шантаж вестися не планують», – так прокоментував рішення РФ розмістити ядерну зброю в Білорусі представник української розвідки Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода.

На уточнювальне запитання, чи відомі ГУР факти про переміщення ядерної зброї та будівництво сховищ для її зберігання, Юсов відповів: «Ця інформація має під собою підстави. І, звичайно, нічого тут непоміченим не може бути під час переміщення ядерного озброєння і будівництва подібних об’єктів».

При цьому представник української розвідки назвав теперішню ситуацію «жонглюванням словами».

«Про переміщення самої ядерної зброї наразі не йдеться», – підсумував Андрій Юсов.

Нагадаємо, напередодні російський диктатор Владімір Путін заявив, що збирається до 1 липня розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

В американському Інституті вивчення війни назвали це черговою спробою маніпулювати Заходом. Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що наразі США не бачать жодних ознак переміщення російської ядерної зброї до Білорусі.

Зі свого боку глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі може становити загрозу для безпеки Європейського Союзу та пригрозив санкціями.

А секретар РНБО України Олексій Данілов вважає, що заяви Путіна про переміщення частини ядерної зброї до Білорусі наближають дестабілізацію Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *