ОСТАННІ НОВИНИ

Ознак переміщення ядерної зброї РФ у Білорусь наразі немає, – США

|

Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що наразі США не бачать жодних ознак переміщення російської ядерної зброї у Білорусь. Про це пише Українська правда.

«Ми не бачили жодних ознак того, що він (президент Росії, – ред.) виконав цю обіцянку або переміщував ядерну зброю», – наголосив Кірбі.

Він також додав, що Сполучені Штати не бачать ознак того, що Росія може застосувати ядерну зброю проти України. Кірбі підкреслив, що наразі ніщо не змусило США змінити свою власну позицію щодо ядерного стримування.

«Зважаючи на риторику, яка лунає з Москви, і на риторику, яка лунає з початку війни, ми не бачимо нічого такого, що змусило б нас змінити нашу стратегічну позицію щодо стримування», – зазначив він.

Нагадаємо, напередодні Путін та Лукашенко домовилися про розміщення російського ядерного озброєння на території Білорусі нібито у відповідь на намір Великої Британії постачати Україні боєприпаси зі збідненим ураном.

В американському Інституті вивчення війни назвали це черговою спробою маніпулювати Заходом.

У Міністерстві оборони США вважають, що немає жодних ознак, що РФ готується застосувати ядерну зброю та пообіцяли стежити за ситуацією.

Натомість глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі може становити загрозу для безпеки Європейського Союзу та пригрозив санкціями.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що ці заяви Путіна наближають дестабілізацію Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *