ОСТАННІ НОВИНИ

Завдяки підсиленню РФ могла досягти успіхів у районі Бахмута, – розвідка

Анастасія Диняк

|

За даними британської розвідки, РФ перекинула підсилення в район Бахмута на Донеччині та, ймовірно, досягла там певних успіхів завдяки артилерії. Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії.

Так, розвідники зазначають, що росіяни останніми днями відновили ефективність боїв за Бахмут, порівняно з темпами їхнього просування з кінця березня.

Окупанти досягли певних успіхів і тепер, ймовірно, просунулася в центр міста і захопила західний берег річки Бахмутка. В огляді йдеться, що наразі під загрозою і основний маршрут постачання України, дорога 0506 на захід від Бахмута.

«Російські регулярні війська, ймовірно, включно з повітряно-десантними військами, вочевидь посилили цей район, і Росія знову більш ефективно використовує артилерію в цьому секторі. Існує реальна можливість того, що на місцевому рівні командири “Вагнера” і російського Міноборони призупинили свою ворожнечу і покращили співпрацю», – зазначили в розвідці.

Як повідомляв Львівський портал, днями власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин знову оголосив про захоплення Бахмута, проте у ЗСУ спростували цю заяву і наголосили, що ворог «дуже далекий від захоплення міста».

Водночас у Східному угрупованні військ ЗСУ підтвердив, що засновник «Вагнера» підняв російський прапор над будівлею мерії Бахмута, але вона вже давно знищена. При цьому найманці надалі зазнають значних втрат у місті.

Наприкінці березня Генштаб заявив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку потроху падає, але рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку. Незважаючи на це, ситуація у Бахмуті досі є надскладною, місто є одним із епіцентрів найінтенсивніших бойових дій.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський говорив, що хоч у Бахмуті наразі триває найбільш інтенсивна фаза боїв, ЗСУ невдовзі скористаються тим, що ворог тут видихається.

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що ситуація в Бахмуті на Донеччині – найскладніша. Ворог не контролює місто, рішення про відхід Сил оборони може бути ухвалено при загрозі великих втрат особового складу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *