ОСТАННІ НОВИНИ

Триває найбільш інтенсивна фаза боїв за Бахмут, прораховуємо всі варіанти, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Зараз триває найбільш інтенсивна фаза боїв за Бахмут, українські захисники продовжують тримати оборону і завдавати рашистам значних втрат. Разом із тим вище військове командування прораховує всі можливі тут варіанти розвитку подій. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, якого цитує Military Media Center.

«Триває найбільш інтенсивна фаза боїв за Бахмут. Ситуація стабільно складна. Ворог несе значні втрати в людських ресурсах, озброєнні та військовій техніці, але продовжує вести наступальні дії. Наші захисники в надважких умовах героїчно стримують ворожу навалу і не залишають ворогу шансів реалізувати свої задуми», – відзначив Олександр Сирський.

Водночас він підкреслив, що оборона Бахмута є військовою необхідністю і військове керівництво наперед прораховує всі можливі тут варіанти розвитку подій.

«Оборона Бахмута обумовлена військовою необхідністю і ґрунтується на грамотному використанні захисних можливостей міста, зведених укріплень та обладнаних вогневих споруд. Мужність і героїзм наших воїнів у поєднанні з умілим використанням зброї, застосуванням маневру силами та засобами дозволили вести оборону міста понад всі граничні терміни та прогнози. Ми прораховуємо всі можливі варіанти розвитку подій, та будемо діяти адекватно до обстановки, що склалася», – додав генерал-полковник.

Зазначимо, що Олександр Сирський днями вкотре відвідав найгарячіші точки Бахмутського напрямку. Він оцінив ситуацію і вжив низку заходів для вирішення проблемних питань, що перешкоджають ефективно виконувати бойові завдання.

Командувач Сухопутних військ також прийняв ряд оперативних рішень, аби посилити спроможності українських військових щодо стримування та нанесення ураження ворогу.

Нагадаємо, 22 березня британська розвідка заявила, що наступ росіян на Бахмут почав слабшати, хоча загалом ситуація на цій ділянці фронту все ще є дуже складною.

Того ж дня Генштаб підтвердив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку падає, але рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку.

Напередодні в ЗСУ вже заявили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський анонсував, що ЗСУ невдовзі скористаються тим, що ворог у Бахмуті видихається.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *