Росіяни дуже далекі від захоплення Бахмута, – Череватий

Анастасія Диняк

|

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий спростував заяву власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина про нібито захоплення Бахмута та наголосив, що росіяни «далекі від того». Про це пише Reuters.

Так, у неділю Пригожин оприлюднив відео, заявивши про нібито захоплення Бахмута та піднятим російським прапором над адмінбудівлею у пам’ять про загиблого «воєнкора» Владлена Татарського (Іллю Фоміна), який загинув напередодні.

Череватий заперечив подібну заяву та наголосив, що росіяни «м’яко кажучи, дуже далекі від того, щоб це зробити».

«Вони підняли прапор над якимось туалетом. Причепили його збоку невідомо до чого, повісили свою ганчірку і сказали, що захопили місто. Ну добре, нехай думають, що взяли… Бої навколо будівлі міської ради тривають, юридично вони нічого не захопили», – зазначив він.

Нагадаємо, 22 березня британська розвідка заявила, що наступ росіян на Бахмут почав слабшати, хоча загалом ситуація на цій ділянці фронту все ще є дуже складною.

Того ж дня Генштаб підтвердив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку падає, але рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку.

Напередодні в ЗСУ вже заявили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський анонсував, що ЗСУ невдовзі скористаються тим, що ворог у Бахмуті видихається. Він також додав, що наразі триває найбільш інтенсивна фаза боїв за місто, українські захисники продовжують тримати оборону і завдавати росіянам значних втрат.

Наприкінці березня ЗСУ провели успішну операцію біля Бахмута.

Командир зведеної тактичної групи «Адам» полковник Євген Межевікін упевнений, що Україна здатна утримати Бахмут та відтіснити російських окупантів, і саме це стане переломним моментом у війні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *