Окупанти в Бахмуті видихаються, скоро ми цим скористаємось, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти продовжують втрачати значні сили у боях за Бахмут, але вже почали видихатись. Збройні Сили України скоро цим моментом скористаються. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

«Агресор не полишає надії за будь-яку ціну взяти Бахмут, незважаючи на втрати ані в живій силі, ані в техніці. Основними силами РФ на цьому напрямку є представники ПВК «Вагнер». Не шкодуючи нічого, вони втрачають значні сили та видихаються. Зовсім скоро ми скористаємось цією нагодою, як свого часу робили це під Києвом, Харковом, Балаклією та Куп’янськом», – заявив генерал-полковник.

Він також додав, що українські військові на східному фронті демонструють надлюдську стійкість, мужність та хоробрість, адже стоять під безперервним вогнем ворожої артилерії й авіації. Зокрема, Сирський відзначив підрозділи 93, 10, 57 та 5 бригад.

Нагадаємо, британська розвідка теж вважає, що наступ росіян на Бахмут почав слабшати, хоча загалом ситуація на цій ділянці фронту все ще є дуже складною.

22 березня Генштаб підтвердив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку падає, але рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку.

Напередодні в ЗСУ вже заявили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом.

Також про найближчі тижні, які будуть критичні в Україні, говорить і Білий дім. Там вважають, що Росія може спробувати ще раз піти у наступ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *