ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про Бахмут: При загрозі оточення і втрат будуть відповідні рішення

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що ситуація в Бахмуті на Донеччині – найскладніша. Ворог не контролює місто, рішення про відхід Сил оборони може бути ухвалено при загрозі великих втрат особового складу. Про це він сказав 5 квітня у Польщі під час пресконференції з польським президентом Анджеєм Дудою, пише Українська правда.

«Там дуже дуже складна історія і щоденно то є достатньо артилерійських снарядів, то дефіцит. Це відбувається щоденно. То є успіх у якихось блоках Бахмута і ми йдемо вперед або його немає і ми знов відходимо на позиції. Але. Ми знаходимось у Бахмуті і ворог не контролює Бахмут – це ситуація на сьогодні.

Оперативною ситуацією займається генерал Сирський. Безумовно, і для нього, і для мене головне – не втратити особовий склад. Безумовно, якщо буде момент ще гарячіших подій і небезпека, що ми можемо втратити особовий склад через оточення, будуть відповідні правильні рішення генерала на місці», – відзначив Володимир Зеленський.

При цьому глава держави наголосив: чим швидше доїжджає до України відповідна амуніція від міжнародних партнерів, тим швидше Сили оборони будуть виборювати ситуацію не тільки в Бахмуті, а й по всій лінії зіткнення.

Як повідомляв Львівський портал, днями власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин знову оголосив про захоплення Бахмута, проте у ЗСУ спростували цю заяву і наголосили, що ворог «дуже далекий від захоплення міста».

Водночас у Східному угрупованні військ ЗСУ підтвердив, що засновник «Вагнера» підняв російський прапор над будівлею мерії Бахмута, але вона вже давно знищена. При цьому найманці надалі зазнають значних втрат у місті.

Наприкінці березня Генштаб заявив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку потроху падає, але рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку. Незважаючи на це, ситуація у Бахмуті досі є надскладною, місто є одним із епіцентрів найінтенсивніших бойових дій.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський говорив, що хоч у Бахмуті наразі триває найбільш інтенсивна фаза боїв, ЗСУ невдовзі скористаються тим, що ворог тут видихається.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *