ОСТАННІ НОВИНИ

Україна разом із Польщею вироблятиме снаряди для танків

Наталя Дуляба

|

Одне з підприємств «Укроборонпрому» спільно з Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ S.A) вироблятимуть за кордоном танкові снаряди калібру 125 мм. Про це Львівському порталу повідомили у держконцерні.

Сторони вже уклали відповідну угоду, відбулося це 5 квітня під час візиту президента України Володимира Зеленського до Польщі. Документ передбачає розгортання нових виробничих ліній, розрахованих на виготовлення значної кількості боєприпасів для 125-мм танкових гармат.

«Беручи до уваги високі ризики російських ракетних ударів по підприємству “Укроборонпрому”, розглядаються винятково польські міста для створення нового виробництва. Втім над появою снарядів працюватимуть обидві сторони: Україна надасть свої технології та висококваліфікованих фахівців з відповідними компетенціями та досвідом», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, нещодавно в «Укроборонпромі» вже говорили, що налагодили виробництво танкових снарядів калібру 125 мм з однією з країн-членів НАТО. Першу партію вже відправили в Україну, ці снаряди використовуватимуть для танків Т-64, Т-72 і Т-80.

Нагадаємо, раніше у співпраці з країнами-членами НАТО «Укроборонпром» розпочав серійне виробництво вдосконалених мінометних мін калібру 82 мм, артилерійських мін калібру 120 мм.

Також Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін 82 мм та 120 мм, артилерійських пострілів 122 мм та 152 мм.

Додамо, ще наприкінці 2022 року стало відомо про намір України розробляти важке озброєння та військову техніку мінімум з шістьма країнами-членами НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *