ОСТАННІ НОВИНИ

«Укроборонпром» почав виробляти за кордоном снаряди для танків

Наталя Дуляба

|

Україна у партнерстві з державою-членом НАТО налагодила виробництво снарядів для танкової гармати калібру 125 мм. Про це Львівському порталу повідомили у держконцерні «Укроборонпром».

З міркувань безпеки державний концерн мало розповідає про нове виробництво. Однак відомо, що його налагодили за кордоном у співпраці з країною-членом НАТО.

Першу партію снарядів калібру 125 мм для танків вже поставили в Україну. Їх використовуватимуть для танків Т-64, Т-72 і Т-80, якими українські військові нищать окупантів.

Зазначимо, на початку лютого стало відомо, що «Укроборонпром» почав виготовляти за кордоном також артилерійські міни калібру 120 мм. Виробництво запустили теж за підтримки країни, яка є членом Північноатлантичного альянсу.

В концерні додають, що Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін 82 мм та 120 мм, артилерійських пострілів 122 мм та 152 мм, а тепер і танкового снаряду калібру 125 мм.

З міркувань безпеки виробництва винесені за межі країни, однак у створенні боєприпасів беруть участь українські конструктори, технологи, токарі, ливарники та інші.

Нагадаємо, що ще наприкінці 2022 року стало відомо про намір України розробляти важке озброєння та військову техніку мінімум з шістьма країнами-членами НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *