ОСТАННІ НОВИНИ

«Укроборонпром» відправив ЗСУ першу партію своїх 122-мм артснарядів

Ольга Денисяка

|

Держконцерн «Укроборонпром» відвантажив Збройним силам першу партію вітчизняних 122-мм снарядів, виробництво яких налагодив за кордоном. Про це повідомила пресслужба «Укроборонпрому».

«Державний концерн «Укроборонпром» у кооперації з країною НАТО налагодив виробництво артилерійського 122-мм снаряду за кордоном та вже встиг відвантажити партію Збройним силам України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це вже третій вид боєприпасу після мінометної 120-мм міни та танкового 125-мм снаряду, який виготовляється за українською технологією та із залученням українських вузькопрофільних фахівців на закордонних потужностях.

Снаряд калібру 122 мм використовується українською артилерією при роботі з причіпними гаубицями Д-30 (максимальна дальність ураження – 15400 м) та САУ 2С1 «Гвоздика» (максимальна дальність ураження – 15200 м).

Замовленню Міноборони України передували заводські випробування, на яких Укроборонпром підтвердив необхідні тактико-технічні характеристики снаряду: міцність корпусу при пострілі, стійкість спорядження, максимальна дальність стрільби, перевірка купчастості при стрільбі, повнота розриву снаряду. Характерно, що кількість осколків значно перевищує осколковість штатного «радянського» зразку.

Зазначимо, на початку лютого стало відомо, що «Укроборонпром» почав виготовляти за кордоном також артилерійські міни калібру 120 мм. Виробництво запустили теж за підтримки країни, яка є членом Північноатлантичного альянсу.

В концерні додають, що Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін 82 мм та 120 мм, артилерійських пострілів 122 мм та 152 мм, а тепер і танкового снаряду калібру 125 мм.

З міркувань безпеки виробництва винесені за межі країни, однак у створенні боєприпасів беруть участь українські конструктори, технологи, токарі, ливарники та інші.

Нагадаємо, що ще наприкінці 2022 року стало відомо про намір України розробляти важке озброєння та військову техніку мінімум з шістьма країнами-членами НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *