ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський і Дуда домовилися про нову оборонну допомогу для України

Наталя Дуляба

|

Під час офіційного візиту до Польщі президент Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда обговорили надання Україні нового оборонного пакету допомоги. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента України.

Під час спільної пресконференції Володимир Зеленський подякував своєму польському колезі за «потужний оборонний пакет», який посилить українських захисників на полі бою.

«Сьогодні ми тут, у Варшаві, а вони там, в окопах Бахмута, Мар’їнки, Авдіївки. Там перебувають наші люди, справжні воїни – чоловіки, жінки, абсолютно міцні люди, яких ми, на жаль, через Росію втрачаємо щодня… Вони ризикують своїм життям не лише заради життя українців, а й заради майбутнього ваших дітей, дітей Європи», – сказав глава держави.

Зі свого боку Анджей Дуда підкреслив, що під час візиту президента України в центрі уваги є питання оборонної співпраці.

Президент Польщі підкреслив, що його країна – серед найбільших партнерів України щодо надання військової допомоги. Зокрема, Польща передала сотні танків, САУ «Краб», ракети українській армії, щоб вона була спроможна стримати агресію Росії, експансивні плани якої поширюються й на інші країни Європи, що здобули незалежність після 1989 року.

«Україна першою дала їй рішучу відсіч. Ми дякуємо всім, хто підтримує Україну, і запевняємо, що й надалі підтримуватимемо вас», – наголосив Дуда.

Нагадаємо, 5 квітня президент України Володимир Зеленський разом із першою леді Олено Зеленською прибули з офіційним візитом до Польщі. Лідери обох країн мали провести перемовини тет-а-тет, після чого переговори мали відбутися між делегаціями.

Це був перший офіційний візит Зеленського до Варшави за час повномасштабної війни. Хоча президенти України і Польщі двічі перетиналися «у робочому режимі» в Жешуві – у грудні 2022-го і в лютому 2023 року.

Загалом це вже третя закордонна поїздка Володимира Зеленського за межі України після повномасштабного вторгнення Росії. У грудні 2022 року він відвідав Вашингтон, а в лютому президент відвідав ФранціюВелику Британію та Бельгію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *