ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський відвідає Британію. Оновлено

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський у середу, 8 лютого, відвідає Велику Британію. Про це пише Європейська правда з посиланням на Sky News.

«Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибуде до Великої Британії, щоб зустрітися з Ріші Сунаком та українськими військовими», – пишуть журналісти, посилаючись на Офіс британського прем’єра.

«Візит президента Зеленського до Великої Британії є свідченням мужності, рішучості та боротьби його країни, а також свідченням непорушної дружби між нашими двома країнами», – заявив прем’єр Ріші Сунак, якого цитує Evening Standard.

Оновлено о 13:15 год: Володимир Зеленський вже прибув у Велику Британію, його зустрів прем’єр-міністр Ріші Сунак.

Згодом і сам Володимир Зеленський оголосив, що приїхав до Лондона, аби особисто подякувати британцям за допомогу Україні.

Зауважимо, що з початку російського вторгнення Зеленський здійснив лише одну поїздку за межі України, коли у грудні поїхав до США і зупинився в Польщі на зворотному шляху.

Попередньо відомо, що Зеленський також виступить перед британським парламентом. Наступного дня президент України має прибути до Брюсселя для участі в саміті ЄС.

Як повідомляв Львівський портал, 9 лютого 27 лідерів ЄС зберуться в Брюсселі на саміт, де заплановані такі теми для обговорення: Україна, міграція та реакція блоку на закон про зниження інфляції в США.

Після після витоку інформації про можливий візит Володимира Зеленського до Брюсселя серед офіційних осіб ЄС спалахнули взаємні звинувачення, що викликало занепокоєння щодо його безпеки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *