ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прилетів до Брюсселя на саміт ЄС

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський разом з президентом Франції Еммануелем Макроном прибув до Брюсселя. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Ласкаво просимо до Брюсселя. Серце європейської родини, до якої належить Україна. Ми підтримуватимемо Україну на кожному кроці до нашого Союзу», – написала глава Єврокомісії.

Про свій візит згодом повідомив і сам Володимир Зеленський.

«Продовжую зустрічі з нашими партнерами. Сьогодні – насичений день у Брюсселі. Європа пліч-о-пліч з Україною. Ми це відчуваємо і дуже цінуємо», – написав у Facebook Зеленський.

Зазначимо, що в Брюсселі 9 та 10 лютого відбуватиметься саміт ЄС. Лідери ЄС мають обговорити підтримку України, покарання російських злочинців та членство України  в ЄС.

Нагадаємо, вечері 8 лютого президент України Володимир Зеленський прибув до Парижа для зустрічі з Президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Того ж дня зранку Зеленський прибув з неанонсованим візитом до Британії. Це його другий закордонний візит з початку війни. Він провів переговори з британським прем’єром Ріші Сунаком та виступив у парламенті Британії.

Президент України також зустрівся із королем Великої Британії Чарльзом ІІІ.

За підсумками візиту Президента України до Великої Британії вдалося домовитися про далекобійну зброю і навчатиме українських пілотів на літаках, які є на озброєнні у НАТО.

Також відомо, що Зеленського у четвер очікують у Брюсселі на саміті Європейського Союзу.

Ця поїздка стала другим візитом Зеленського за межі України після повномасштабного вторгнення Росії майже рік тому. У грудні він відвідав Вашингтон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *