Пригожин попросив Шойгу допомогти захопити Бахмут

Анастасія Диняк

|

Власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин боїться майбутнього наступу українських військових у районі Бахмута на Донеччині, тому просить міністра оборони РФ Сергія Шойгу допомогти найманцям. Про це він написав у Telegram.

Так, відповідний лист-звернення він оприлюднив 20 березня.

«За наявною інформацією, наприкінці березня – на початку квітня противник планує розпочати широкомасштабний наступ і завдати флангових розсікаючих ударів, з метою відрізати підрозділи ПВК “Вагнер” від основних сил ЗС РФ. Прошу Вас вжити всіх необхідних заходів для запобігання відсікання ПВК “Вагнер” від основних сил ЗС РФ, що призведе до негативних наслідків для СВО», – йдеться у листі.

Пригожин також зазначив, що до листа додається інформація з деталями «задуму противника» та «пропозицією щодо протидії». Він також написав, що нібито бійці «Вагнера» контролюють близько 70% Бахмута і «продовжують наступ для його повного звільнення».

Що відбувається у Бахмуті

Інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже більше семи місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що під Бахмутом Сили оборони знищують найпрофесійніші підрозділи РФ, таким чином оборона міста дозволяє зменшити наступальний потенціал ворога.

Наприкінці лютого ситуація загострилася, окупанти намагаються оточити Бахмут, але всі ці спроби, як говорять у Генштабі, є безуспішними.

Коментуючи рішення продовжити оборону Бахмута, президент України Володимир Зеленський заявив, що бої саме тут дають один із найбільших результатів за всю війну.

Як повідомлялося раніше, оборону Бахмута на Донеччині очолює бригадний генерал Андрій Гнатов. також безпосередньо у Бахмуті здійснюють оборону комбриги 93-ї бригади полковник Павло Паліса та комбриг 3-ї бригади Національної Гвардії полковник Олександр Півненко.

За даними британської розвідки, станом на 11 березня бійці ПВК «Вагнер» взяли під контроль значні території на східній частині Бахмута. Наразі лінія фронту проходить вже в центрі міста по річці Бахмутка.

ЗСУ продовжують мужньо тримати оборону і таким чином виснажувати ворога. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Бахмуті російська армія втрачає усемеро більше солдатів, ніж українська.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, «вагнерівців» на Бахмутському напрямку РФ змушена заміняти строковиками та контрактниками, адже більшість підрозділів ПВК уже ліквідовані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *