ОСТАННІ НОВИНИ

Маляр розповіла, хто керує обороною Бахмута

Анастасія Диняк

|

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що оборону Бахмута на Донеччині очолює бригадний генерал Андрій Гнатов. Про це вона написала у Telegram.

Так, вона зазначила, що безпосередньо у Бахмуті здійснюють оборону комбриги 93-ї бригади полковник Паліса Павло та комбриг 3-ї бригади Національної Гвардії полковник Півненко Олександр.

Також, за її словами, керівником оборони східного фронту, в зону відповідальності якого входить Бахмут,  є командувач ОСУВ «Хортиця» генерал-полковник Олександр Сирський. Окрім того, частиною східного фронту керує командувач ОСУВ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський.

«Цього тижня минає другий місяць з моменту загострення боїв за Бахмут. Ніхто не вірив, що в умовах настільки інтенсивних атак ворога можна утримати місто більше тижня, максимум двох. Але завдяки мужності та героїзму тисяч наших воїнів, а також вмілому керівництву наших генералів та офіцерів – оборона Бахмута тримається та можливості ще не вичерпані», – додала Маляр.

Що відбувається у Бахмуті

Інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже більше семи місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що під Бахмутом Сили оборони знищують найпрофесійніші підрозділи РФ, таким чином оборона міста дозволяє зменшити наступальний потенціал ворога.

Наприкінці лютого ситуація загострилася, окупанти намагаються оточити Бахмут, але всі ці спроби, як говорять у Генштабі, є безуспішними.

Коментуючи рішення продовжити оборону Бахмута, президент України Володимир Зеленський заявив, що бої саме тут дають один із найбільших результатів за всю війну.

За даними британської розвідки, станом на 11 березня бійці ПВК «Вагнер» взяли під контроль значні території на східній частині Бахмута. Наразі лінія фронту проходить вже в центрі міста по річці Бахмутка.

ЗСУ продовжують мужньо тримати оборону і таким чином виснажувати ворога. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Бахмуті російська армія втрачає усемеро більше солдатів, ніж українська.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, «вагнерівців» на Бахмутському напрямку РФ змушена заміняти строковиками та контрактниками, адже більшість підрозділів ПВК уже ліквідовані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *