ОСТАННІ НОВИНИ

Україна оновить стратегію реформування митниці

Наталя Дуляба

|

В Україні оновлять стратегію реформування митниці, яка включатиме подальшу інтеграцію з ЄС, спільний контроль на західному кордоні, комплексне будівництво прикордонної інфраструктури, цифровізацію та боротьбу з корупцією. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі уряду.

Як розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Україна потребує реформування митниці, зважаючи на намір вступити до Європейського Союзу. При цьому держава вже реалізує можливості митного безвізу з ЄС в режимі спільного транзиту (NCTS), а також отримала від Єврокомісії високу оцінку щодо виконання її вимог у митній сфері.

«Подальша реформа митниці передбачає низку практичних кроків. Це встановлення сканерів, спільний контроль українських митників та митників країн ЄС. Для цього необхідно узгодити наше законодавство з європейським. Один з пріоритетних напрямків реформування – цифровізація митниці. Йдеться про обмін даними, електронну чергу, що впорядкує перетин кордону, електронне розмитнення в «Дії»», – анонсував глава уряду.

Він також додав, що окремим напрямком реформування буде модернізація прикордонної інфраструктури.

Оновлену стратегію реформування української митниці має розробити спеціальна урядова група, до якої мають увійти, зокрема, представники профільних міністерств й установ, самої Держмитслужби та експерти.

Нагадаємо, на початку лютого СБУ провела масштабні обшуки на вісьмох регіональних митницях, в тому числі й на Львівщині. Причиною цьому стала реалізація тіньових схем.

Напередодні цього очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія анонсував звільнення всього керівного складу Державної митної служби.

Зауважимо, що на початку березня Львівську митницю очолив Андрій Кузнік, який досі був керівником Рівненської митниці. До нього менше року митницею на Львівщині керував Олег Шахрай.

Перед Шахраєм із кінця 2021 року керівником Львівської митниці був Даніїл Меньшиков. Його ДБР підозрює у причетності до схем із нульовим розмитненням автомобілів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *