ОСТАННІ НОВИНИ

ДБР провело обшуки в екскерівника Львівської митниці

Анастасія Диняк

|

Слідчі ДБР провели обшуки в екскерівника Львівської митниці Даніїла Меньшикова та його заступників у межах розслідування незаконного розмитнення авто за нульовою ставкою після скасування пільгового режиму. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ДБР.

Так, за даними правоохоронців, у липні, після скасування пільгового режиму, працівники Львівської митниці ще тиждень пропускали до України автомобілі авто за нульовою ставкою розмитнення.

Унаслідок цього з-за кордону без сплати мита понад 60 автомобілів. До бюджету не надійшли мільйони гривень митних платежів. Наразі слідчі встановлюють загальна сума завданих збитків.

Працівники ДБР провели обшуки на території митного поста, а також у помешканнях колишнього керівника Львівської митниці та його заступників. У ДБР ім’я посадовців не називають, однак, за даними Суспільного, йдеться про екскерівника Львівської митниці Даніїла Меньшикова.

Під час обшуків правоохоронці вилучили копії документів та чорнові записи, мобільні телефони та гроші.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 (Зловживання владою та службового підроблення) КК України. Санкції статей передбачають ув’язнення до шести років. Наразі триває розслідування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *