ОСТАННІ НОВИНИ

На ЗАЕС окупантам катастрофічно бракує кваліфікованого персоналу, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На Запорізькій атомній електростанції, яка є під окупацію російських військ, вкрай бракує фахових працівників, які можуть забезпечити її життєдіяльність. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 13 березня.

Відомо, що загарбники працевлаштували на ЗАЕС осіб без відповідної освіти та стажу. А невдовзі після цього у російських представників «Росатому» закінчився термін контракту. Проте у продовженні його дії чи підписанні нового контракту їм відмовили, також не дозволили повернутися в РФ, оскільки працювати на станції особливо нікому.

«На Запорізькій АЕС катастрофічно зростає дефіцит фахових працівників, які можуть забезпечити життєдіяльність атомної електростанції… Все це може призвести до непередбачуваних наслідків», – підкреслює український Генштаб.

Нагадаємо, Запорізька АЕС є найбільшою атомною електростанцією в Європі. Її російські окупанти захопили ще на початку березня 2022 року. Відтоді об’єкт перебуває виключно під контролем військ РФ.

Рашисти неодноразово обстрілювати територію АЕС, виникала загроза викиду радіоактивних речовин, а в енергоблоки вони звозили свою військову техніку та боєприпаси, що було фактичним мінуванням.

Також керівництво збройних сил Росії відверто шантажувало Україну і світ підривом Запорізької АЕС, а потім –зупиненням роботи станції.

На початку жовтня 2022-го президент РФ Владімір Путін привласнив ЗАЕС. У «Енергоатомі» назвали цей указ російського диктатора «нікчемним, абсурдним та неадекватним», як решту заяв щодо станції.

Додамо, що за останніми підрахунками «Енергоатома», збитки від окупації росіянами ЗАЕС вже перевалили за 28 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *