ОСТАННІ НОВИНИ

Під час нічної масованої атаки Росія вбила 6 українців

Наталя Дуляба

|

У ніч на 9 березня під час п’ятнадцятої масованої ракетної атаки Росії загинули шестеро українців. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Так, жертвами чергового російського обстрілу стали шестеро українців, п’ятеро із них – мешканці Львівщини.

Як відомо, близько 04:00 год. ранку 9 березня російська ракета впала у селі на Золочівщині. Два житлові будинки зруйновані вщент, п’ятеро місцевих мешканців загинули. Ще один будинок зруйновано частково і близько двох десятків пошкоджено. Є також і кілька людей, які отримали легкі травми.

Також Володимир Зеленський розповів, що внаслідок атаки окупантів деякі регіони залишились без світла, води і тепла. Найскладніша ситуація виникла у Харкові і на Житомирщині.

«Непросто й в Одесі, у Дніпропетровській області, у Києві, у Запоріжжі. Ремонтні бригади, енергетики, місцева влада, центральна влада працюватимуть стільки, скільки треба, щоб відновити подачу енергії містам і районам, де зараз проблеми. Я дякую всім, хто працює заради цього», – сказав глава держави.

Нагадаємо, уночі 9 березня війська РФ здійснили п’ятнадцяту масовану ракетну атаку по Україні, паралельно з цим застосовуючи й дрони-камікадзе. Загалом окупанти випустили 81 ракету різних типів і 8 ударних безпілотників.

Як пояснили у Повітряних Силах, окупанти застосували шість гіперзвукових ракет «Кинджал» і стільки ж Х-22, які ще називають «вбивцею авіаносців». Їх Україна наразі не має змоги збивати.

Під час обстрілів окупанти пошкодили енергетичні об’єкти у вісьмох областях України. Також є руйнування цивільної інфраструктури, поранені і загиблі цивільні. Детальніше про наслідки читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *