ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укренерго» розповіли, де є найгірша ситуація зі світлом після атаки РФ

Наталя Дуляба

|

Протягом дня енергетики ліквідовували наслідки масованої атаки, яку здійснила Росія у ніч на 9 березня. Станом на вечір найгірша ситуація з електрикою є на Харківщині і Житомирщині. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Так, станом на 19:00 год. четверга, 9 березня, найскладніша ситуація зі світлом є на Харківщині та Житомирщині.

Вдень на Житомирщині вдалося відновити живлення критичної інфраструктури. Енергетики спільно з місцевою владою розробили план усунення наслідків руйнувань та аварії в області, напрацьовані резервні схеми заживлення споживачів. Ремонтні роботи в магістральній та в розподільчих мережах тривають.

«Втім ситуація з енергоживленням на Житомирщині все ще хитка. Ворожі обстріли пошкодили обладнання, яке було відремонтовано після попередніх трьох терористичних атак. Всього за результатами чотирьох масованих атак на енергетичну інфраструктуру в регіоні було 6 влучань ракет та 3 дронів. Зважаючи на складність отриманих пошкоджень, було визначено комплекс ремонтних робіт, які можуть тривати до двох тижнів. Водночас ми будемо робити все можливе, щоб скоротити цей термін», – кажуть енергетики.

Зараз Житомирщина повернулася до графіків планових знеструмлень. Також графіки планових вимкнень ввели і в Одеській області.

На Харківщині вже заживили критичну інфраструктуру (тепло- та водопостачання), опрацьовуються резервні схеми електропостачання споживачам. Енергетики сподіваються стабілізувати ситуацію в регіоні протягом кількох днів.

У Дніпровському регіоні мережевих обмежень немає. Живлення власних потреб Запорізької АЕС з енергосистеми України, перерване обстрілами ворога, вже відновили.

Нагадаємо, уночі 9 березня війська РФ здійснили п’ятнадцяту масовану ракетну атаку по Україні, паралельно з цим застосовуючи й дрони-камікадзе. Загалом окупанти випустили 81 ракету різних типів і 8 ударних безпілотників.

Як пояснили у Повітряних Силах, окупанти застосували шість гіперзвукових ракет «Кинджал» і стільки ж Х-22, які ще називають «вбивцею авіаносців». Їх Україна наразі не має змоги збивати.

Під час обстрілів окупанти пошкодили енергетичні об’єкти у вісьмох областях України. Також є руйнування цивільної інфраструктури, поранені і загиблі цивільні. Детальніше про наслідки читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *