ОСТАННІ НОВИНИ

Під час нічної атаки окупанти пошкодили енергооб'єкти у 8 регіонах, – Шмигаль

Наталя Дуляба

|

Під час масованої атаки у ніч на четвер, 9 березня, російські окупаційні війська пошкодили енергетичні об’єкти у вісьмох областях. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Сьогодні російські терористи здійснили чергову масовану ракетну атаку проти України. Основний удар був спрямований проти енергосистеми України. Вони знову намагалися її знищити. І знову їм це не вдалося. Енергосистема залишається цілісною. В окремих областях можливі тимчасові відключення електроенергії, адже пошкоджено об’єкти генерації та розподілу у вісьмох регіонах», – відзначив він.

Глава уряду також додав, що рашисти випустили свої ракети і проти цивільної інфраструктури. Є постраждалі та загиблі серед мирних українців.

Зазначимо, що вночі 9 березня війська РФ здійснили п’ятнадцяту масовану ракетну атаку по Україні, паралельно з цим застосовуючи й дрони-камікадзе. Загалом окупанти випустили 81 ракету різних типів і 8 ударних безпілотників.

Як пояснили у Повітряних Силах, окупанти застосували шість гіперзвукових ракет «Кинджал» і стільки ж Х-22, які ще називають «вбивцею авіаносців». Їх Україна наразі не має змоги збивати.

Наслідки російської атаки

За даними Офісу генпрокурора України, об’єкти інфраструктури ворог пошкодив у Києві, загалом травмовано троє людей.

У Житомирі два дрони-камікадзе влучили в критичну інфраструктуру, знищено частину обладнання. По критичній інфраструктурі Харкова й області окупанти гатили зі систем С-300, місто залишилось без світла, води й опалення.

Також встановлено, що в містечку Пісочин Харківського району ворожа ракета влучила на територію приватного будинку, поранено двох жінок віком 71 та 74 років. За попередньою інформацією, окупанти використали крилату ракету Х-22.

Від російського удару постраждала й енергетична інфраструктура на Кіровоградщині, спалахнула масштабна пожежа.

По Дніпропетровщині били ракетами і безпілотниками. У Павлоградському районі одна людина загинула, двоє постраждали. У Червоногригорівській громаді Нікопольського району загинув місцевий мешканець, двоє – отримали поранення.

Внаслідок масованої атаки пошкоджено будинки, господарські споруди, об’єкти енергетичної інфраструктури, промислові підприємства, авто, лінії електропередач і водогін.

Критичну інфраструктуру Запоріжжя ворог обстріляв ракетами С-300, після чого почалась пожежа. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено обладнання.

Місто Шостка на Сумщині рашисти атакували крилатими ракетами, пошкоджено приватні житлові будинки, автомобілі, на одному з місцевих підприємство почалась пожежа.

У Золочівському районі Львівщини російська ракета влучила в житлову зону і зруйнувала кілька будинків. Наразі відомо про 5 загиблих, втім завали ще розбирають, тож кількість жертв може бути більшою.

За фактами порушення законів і звичаїв ведення війни правоохоронці вже відкрили кримінальні провадження. Триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *