ОСТАННІ НОВИНИ

Росія вдарила ракетами, які Україна не може перехопити, – Повітряні сили

Ольга Денисяка

|

Під час масованої ракетної атаки вночі 9 березня російські війська одночасно використали різні типи ракет. Також вперше за одну атаку окупанти випустили найбільше ракет «Кинджал» – шість. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Противник сьогодні використав великий спектр ракет, фактично використали усі види, які в них є, якими вони часто завдають ударів окремо. Це роблять для того, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони», – йдеться в повідомленні.

За його словами, ракети запускали Чорного, Азовського та Каспійського морів. Росіяни використали типи ракет, які наразі українська ППО не може збивати.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат також зазначив, що російські війська вперше одночасно випустили шість ракет «Кинджал». Загалом на озброєнні РФ таких ракет є близько 50.

«Сьогодні випустили аж шість «Кинджалів». Не пригадую, щоб стільки «Кинджалів» пускали взагалі за цю війну за один удар. Противник не має багато цих ракет. За даними ГУР МО Росія має до 50 таких ракет, і шість з них вони використали за один раз», – повідомив речник повітряних сил.

Також росіяни здійснили 6 пусків Х-22 – це ракети найбільш руйнівної сили з 950 кг бойової частини. Такі ракети Україна теж не може перехоплювати. Крім того, росія використала ще два типи ракет, щоб пошкодити сили протиповітряної оборони.

Загалом російські війська здійснили 81 пуск ракет різного базування та запустили вісім безпілотників. Українським захисникам вдалось збити 34 ракети та 4 безпілотники.

Як повідомляв Львівський портал, вночі 9 березня російські війська завдали масованої ракетної атаки по Україні. Відомо про влучання в обʼєкти енергетики та інфраструктури, поранених та загиблих людей.

Зокрема, у Золочівському районі Львівщини ворожа ракета влучила в житлову зону. Через це почалася пожежа. Наразі відомо про 5 загиблих. Завали ще розбирають і під ними можуть бути інші люди.

В ОВА оприлюднили відео з наслідками паління ракети у Золочівському районі Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *