ОСТАННІ НОВИНИ

Масована атака 9 березня: що відомо про наслідки

Ольга Денисяка

|

Вночі 9 березня російські війська завдали масованої ракетної атаки по Україні. Відомо про влучання в обʼєкти енергетики та інфраструктури, поранених та загиблих людей.

Львівщина

У Золочівському районі Львівщини ворожа ракета влучила в житлову зону. Через це почалася пожежа. Наразі відомо про 5 загиблих. Завали ще розбирають і під ними можуть бути інші люди.

В ОВА оприлюднили відео з наслідками паління ракети у Золочівському районі Львівщини.

Київ

За даними голови міської військової адміністрації Сергія Попка, у Києві тривога тривала майже 7 годин. Протягом цього часу росіяни випустили практично всі типи свого повітряного озброєння – починаючи від «Shahed» і до майже всього найменування крилатих ракет.

За попередньою інформацією, одна ракета «Кинджал» влучила в обʼєкт інфраструктури. Усі служби працюють на місці. Ліквідація наслідків триває. В столиці задіяні часткові екстрені відключення електроенергії. В Святошинському районі уламками ракети поранено дві людини. Їм надається медична допомога.

Харківщина

Цієї ночі ворог завдав масованого ракетного удару по Харкові та Харківській області. Попередньо, зафіксовано щонайменше 15 прильотів ракети С-300. За даними голова ОВА Олега Синєгубова, влучення в об’єкти критичної інфраструктури. Крім того, в м. Харків пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури.

У смт Пісочин Харківського району ворожа ракета влучила на подвір’я приватного будинку, пошкодивши трохи житлових будинків. Дві літні жінки отримали легкі поранення. У смт Слобожанське Чугуївського району ракета пошкодила теплиці овочевої фабрики. Тривають роботи з ліквідації наслідків влучай. На місці працюють усі екстрені служби.

Дніпропетровщина

Також ворог атакував Дніпропетровщину безпілотниками і ракетами, а також продовжив артобстріл, внаслідок чого загинула одна людина і двоє отримали поранення.

Голова військової адміністрації Дніпропетровської області Сергій Лисак повідомив, що попередньо, через цю масовану атаку одна людина загинула, дві – постраждали.

Одещина

В наслідок ворожого ракетного удару в Одеській області пошкоджено декілька ліній електропередач та опора. Наразі діють погодинні екстрені відключення електроенергії. Голова ОВА Максим Марченко повідомив, що енергетики вже розпочали ремонтні роботи. Підрозділами протиповітряної оборони в небі над Одещиною було збито 6 ракет та один безпілотний літальний апарат.

Житомирщина

По Житомирщині росіяни вдарили по дронами «Шахед» — уразили один з об’єктів енергетичної інфраструктури. Внаслідок цього без енергопостачання нині майже 150 тисяч абонентів, зазначив голова ОВА Віталій Бунечко.

Енергетикам вдалося заживити об’єкти критичної інфраструктури області. Вони зможуть розпочати переключення споживачів на резервні лінії живлення, як тільки буде ліквідовано пожежу.

Запоріжжя

В Запорізькій області мішенню п’яти російських ракет (попередньо С-300) став один з об’єктів критичної інфраструктури. Постраждалих немає, повідмили в ОВА.

Запорізька атомна електростанція повністю знеструмлена через російську ракетну атаку уночі 9 березня – це загрожує аварією з радіаційними наслідками для всього світу.

Додамо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що під час масованої атаки по Україні 9 березня російські війська здійснили 81 пуск ракет різного базування та запустили вісім безпілотників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *