ОСТАННІ НОВИНИ

Запорізьку АЕС заживили після російської атаки

Наталя Дуляба

|

До Запорізької АЕС відновили подачу електроенергії після ракетної атаки РФ у ніч на 9 березня. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

«Фахівці Укренерго відновили енергоживлення Запорізької АЕС, перерване сьогоднішніми ракетними ударами. ЗАЕС переходить з дизель-генераторів на отримання електроенергії для власних потреб з Об’єднаної енергосистеми України», – вказано у повідомленні.

Нагадаємо, Запорізька атомна електростанція була повністю знеструмлена через російську ракетну атаку уночі 9 березня – це загрожувало аварією з радіаційними наслідками для всього світу.

Уночі 9 березня війська РФ здійснили п’ятнадцяту масовану ракетну атаку по Україні, паралельно з цим застосовуючи й дрони-камікадзе. Загалом окупанти випустили 81 ракету різних типів і 8 ударних безпілотників.

Як пояснили у Повітряних Силах, окупанти застосували шість гіперзвукових ракет «Кинджал» і стільки ж Х-22, які ще називають «вбивцею авіаносців». Їх Україна наразі не має змоги збивати.

Під час обстрілів окупанти пошкодили енергетичні об’єкти у вісьмох областях України. Також є руйнування цивільної інфраструктури, поранені і загиблі цивільні. Детальніше про наслідки читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *